Meny

Tivoli i Köpenhamn


Tivoli är en mysig gammal nöjespark mitt i centrala Köpenhamn. Här kan du roa dig i fartfyllda åkattraktioner eller bara njuta av de vackra omgivningarna och äta god mat. Parken ligger mitt i staden mycket nära centralstationen och här finns nöjen passande för alla åldrar.

tivoli köpenhamn

Tivoli är den mest besökta nöjesparken i Skandinavien. Här finns attraktioner för alla åldrar. Några höjdpunkter är den fartfyllda bergochdalbanan Demonen med tre stycken loopar, den 80 meter höga slänggungan Himmelsskeppet, Rutschebanen en av världens äldsta bergochdalbana i trä och den nervkittlande Vertigo i vilken du utsätts för fem g-krafter. Det finns även ett stort antal roliga attraktioner för de mindre barnen och Rasmus Nalles värld för de riktigt små. Varje dag ges teaterföreställningar på en utomhusscen med Tivolis egna maskotar Harlekin och Columbine.

På Tivoli kan du gå omkring i timmar, det finns flera områden som är lite lugnare där du kan koppla av med en kopp kaffe eller en öl. Antalet caféer och restauranger är runt 45 stycken. Bland annat finns en restaurang, Pirateriet, ombord på en piratbåt, som är populär hos barnen. I parken finns även god fish& chips hos just, Fish and Chips gjord på färsk fisk och ekologisk potatis. Hos Fru Nimb kan du äta goda smörrebröd och hos Hot Dog Corner han du äta pölser.

Tivoli bjuder på mycket musikupplevelser, från klassiskt till modernt. Vissa dagar är riktigt stora artister här och uppträder på den stora scenen.

Ett antal vackra påfåglar går runt i parken och överallt finns vackra blomplanteringar. På kvällen tänds massor av lampor i hela parken och det blir väldigt mysigt. Passa på att ta en tur i Drakbåtarna efter skymningen.

Har du med dig den stora plånboken så behöver du inte gå hem på kvällen utan kan övernatta på fantastiska hotell Nimb som ligger i Tivoli. Då har du utsikt över parken från ditt rum. Nimb har även ett flertal restauranger och ett Vinotek i området.

På halloween dekoreras hela parken med pumpor och häxor och under jul är Tivoli en härlig och spännande julmarknad.

Du kommer garanterat ha en underbar dag i Köpenhamns vackra nöjespark, här finns något för de flesta.

Fakta

  • Tivoli håller sommaröppet mellan april och september samt har även runt halloween och jul.

  • Tivoli byggdes 1843 och blev en succé från start. Tivoli har idag 4 miljoner besökare om året.


Kopenhamn.com