Utvalda sevärdheter i Köpenhamn

 • Tivoli

  Tivoli är en mysig gammal nöjespark mitt i centrala Köpenhamn. Här kan du roa dig i fartfyllda åkattraktioner eller bara njuta av de vackra omgivningarna och äta god mat. Parken ligger mitt i staden mycket nära centralstationen och här finns nöjen passande för alla åldrar.

  Läs mer
 • Köpenhamns Zoo

  Köpenhamns Zoo, Zoologisk Have håller öppet året runt och är en av Europas äldsta zoologiska trädgårdar. Här kan du se djur från jordens alla världsdelar. Parken arbetar för bevarandet av hotade arter och bedriver forskning och miljöarbete.

  Läs mer
 • Den Lille Havfrue

  Bronsstatyn med Den Lille Havfrue vid inloppet till Köpenhamn har blivit en världskänd symbol för hela Danmark. Hon skänktes till staden av bryggaren Carl Jacobsen för drygt hundra år sedan, efter att han sett baletten Den Lille Havfrue baserad på sagan med samma namn av H.C. Andersen.

  Läs mer
 • Den Blå Planet

  Den Blå Planet är ett stort akvarium på Amager i Köpenhamn, alldeles vid Öresund. Även om det grundades redan 1939 så har det bara funnits på nuvarande plats sedan 2013. Byggnaden har en uppseendeväckande arkitektur och inrymmer 20 000 olika fiskar och havsdjur.

  Läs mer
 • Nationalmuseet

  Nationalmuseet är Danmarks största kulturhistoriska museum. Här finns massor av spännande föremål från Danmark och hela världen. Museet grundades 1807 och ligger mitt i Köpenhamn i det kungliga 1800-talsslottet Prinsens Palais.

  Läs mer
 • Amalienborg

  Amalienborg Slott består av fyra stycken pampiga palats runt ett åttakantigt torg. Slottet är i rokokostil och grundades av Fredrik V som är den som står som staty på gårdsplanen mellan palatsen. Slottet är den danska drottningens bostad vintertid.

  Läs mer
 • Tycho Brahe Planetarium

  Tycho Brahe var en av Danmarks främsta astronomer. Han blev år 1572 berömd när han bevittnade en exploderande stjärna och myntade begreppet supernova. Tycho Brahe Planetarium ligger mitt i staden, nära centralstationen. Här kan du lära dig om universum och rymden på ett underhållande sätt.

  Läs mer
 • Den Hirschsprungske Samling

  Den Hirschsprungske Samling är ett fint litet konstmuseum med dansk 1800-talskonst. Samlingen innehåller 700 verk bland annat av P.S. Kröyer , C.W. Eckersberg, Wilhelm Bendz och Anna och Michael Ancher. Museets verk är donerade till staden av Heinrich och Pauline Hirschsprung.

  Läs mer
 • Christiania

  Den världsberömda danska fristaden grundades 1971 när hippies tog över övergivna militärbaracker och marken runt dessa längs Christianshavn kanaler. De utvecklade området till ett alternativt samhälle med egna regler, oberoende av resten av landets. Christiania är nu en av Köpenhamns populäraste sevärdheter.

  Läs mer
 • Bakken

  Bakken, eller Dyrehavsbakken, är kanske världens äldsta nöjespark och grundades redan 1583 av Kirsten Piil som då hittade en källa med hälsobringande vatten på platsen. På Bakken finns många olika attraktioner, flera spelhallar och ett stort antal restauranger, krogar och caféer att välja mellan. Det är gratis entré till Bakken, vill du åka karuseller så kan du köpa ett åkband eller lösa biljetter.

  Läs mer