Meny

Upplev Köpenhamn – se alla evenemang

Är du intresserad av kultur, musik eller sport? Oavsett vilken typ av evenemang du föredrar kan du vara säker på att Köpenhamn har något att erbjuda. Här hittar du alla kommande evenemang i den danska huvudstaden.

evenemang köpenhamn


Den danska huvudstaden är välkänd för att vara fullspäckad med kultur, historia och god mat. Och när det gäller evenemang kommer du knappast att bli besviken. Precis som i de flesta stora städer finns här såväl event som sker en gång, som evenemang som återkommer årligen. Nedan har vi listat några av de mest populära, återkommande evenemangen i Köpenhamn – ta gärna en titt för att lära dig mer!

Återkommande evenemang

Copenhagen Pride

Det var år 1996 som den första upplagan av Copenhagen Pride genomfördes i Köpenhamn, och sedan dess har HBTQIA-festivalen tagit plats på stadens gator varje år under sommaren. Numera anordnas festivalen två gånger per år, och fokus ligger som vanligt på jämlikhet och inkludering. Häng med på den färgsprakande festivalen och ta del av livemusik, film och viktiga frågor.

Copenhagen Jazz Festival

Copenhagen Jazz Festival besöks årligen av hundratusentals besökare och är ett av Europas största evenemang inom just jazz. Festivalen genomförs i juli när jazzmusiken fyller stadens gator, klubbar och konserthus. Evenemanget har genomförts årligen sedan 1979 och erbjuder ett brett utbud av musikupplevelser.

Copenhagen Fashion Week

Modeveckan i Köpenhamn är ett populärt evenemang som genomförs två gånger per år – en gång i början av året och en gång i augusti. Under veckan deltar en mängd olika varumärken, såväl välkända aktörer som nykomlingar. Här kan du följa de senaste trenderna och evenemanget uppskattas både av nordiska besökare och av besökare från andra delar av världen.

Copenhagen Cooking & Food Festival

Är du intresserad av mat och matlagning? Då kan det vara en god idé att göra ett besök på Copenhagen Cooking & Food Festival. Detta är en av de största matfestivalerna i norra Europa, och här hyllas både den lokala matkulturen och internationell gastronomi. Evenemanget genomförs under tio dagar i augusti varje år.

Copenhell

Rock- och metalfestivalen Copenhell har anordnats varje år sedan 2010 och är en av de största festivalerna i sitt slag i Danmark. För dig som älskar rock och fest är detta det perfekta evenemanget. Ta del av musik och uppträdanden av en stor blandning av artister på både stora och små scener.