Meny

Rundturer och sightseeing i Köpenhamn

Ett perfekt sätt att utforska Köpenhamn är att ta en rundtur av staden – och här finns mycket att välja mellan! Ta en titt på populär sightseeing och omtyckta rundturer i vår sammanställning nedan.

Visa alla saker att göra i Köpenhamn

sightseeing köpenhamn

Den danska huvudstaden är fylld av intressanta platser och om du vill få ut det mesta av din tid i staden kan det vara en bra idé att boka en plats på en av de många rundturer som erbjuds. Oavsett om du vill ta dig runt med buss, båt, cykel eller till fots får du en chans att på bästa sätt se alla sidor av Köpenhamn.

Vill du ha hjälp att välja i djungeln av sightseeing-upplevelser? Nedan har vi samlat några av de mest omtyckta rundturerna som erbjuds i Köpenhamn – läs mer och hitta det bästa alternativet för just dig.

Populära rundturer i Köpenhamn

Köpenhamnskortet

Om du vill ha en helhetsupplevelse av Köpenhamn är Copenhagen Card ett mycket populärt alternativ. Här kan du välja mellan en giltighetstid från ett dygn upp till 120 timmar, och får bland annat fritt inträde till över 70 sevärdheter i staden. Du får också rabatter och fritt resande med kollektivtrafiken i Köpenhamn.

Längd: Välj mellan 24, 48, 72 eller timmar

Rundtur på Köpenhamns kanaler

Vill du uppleva Köpenhamn från vattnet? Välj en rundtur på stadens kanaler och få chans att se en mängd sevärdheter. Bland annat kommer du att passera Amalienborgs Slott och den välkända statyn av den lilla sjöjungfrun, tillsammans med stadsdelen Christianshavn med de ikoniska, färgglada husen.

Längd: 1 timme

Rundtur med matprovning i Köpenhamn

Köpenhamn är välkänt för sin matkultur och på denna rundturen till fots ges du chans att besöka några av Köpenhamns ledande restauranger och butiker. Med en kunnig guide får du lära dig mer om det danska kökets historia och får också ta del av hantverkarkonst och smaka god mat.

Längd: 4 timmar

Köpenhamn City Highlights Bike Tour

Den danska huvudstaden är också ypperlig att uppleva på två hjul. Om du väljer denna guidade cykeltur får du se de främsta sevärdheterna i Köpenhamn som exempelvis Rosenborgs slott och Christiania. På några timmar hinner du se det mesta som staden har att erbjuda.

Längd: 3 timmar

Hop-On Hop-Off-busstur genom Köpenhamn

Ett populärt alternativ att välja när det gäller sightseeing är Hop-on Hop-Off-turer med dubbeldäckarbuss. Här kan du enkelt välja var du vill gå på och gå av, och kan välja hur lång tid du vill spendera på varje stopp. Du får ta del av en ljudguide och lära dig allt om stadens kultur och historia.

Längd: Biljetten gäller i 24 timmar