Meny

Bakken


Bakken, eller Dyrehavsbakken, är kanske världens äldsta nöjespark och grundades redan 1583 av Kirsten Piil som då hittade en källa med hälsobringande vatten på platsen. På Bakken finns många olika attraktioner, flera spelhallar och ett stort antal restauranger, krogar och caféer att välja mellan. Det är gratis entré till Bakken, vill du åka karuseller så kan du köpa ett åkband eller lösa biljetter.

Bakken köpenhamn

Entrén till Bakken ligger norr om staden, tio minuter med bil, på södra kanten av Dyrehaven. Den närmaste tågstationen är Klampenborg.

Nöjesparken Bakken ligger norr om Köpenhamn i Jägersborg Dyrehave som är en ekskog med frigående hjortar. Närmaste tågstation är Klampenborg och härifrån är det ungefär en kvarts promenad till parken.

Bakkens maskot är den vitklädda clownen Pierrot.

Entrén till Bakken är gratis men vill du ta del av attraktionerna så kan du köpa åkband eller lösa biljetter. Hundar i koppel får följa med in.

På Bakken finns många olika attraktioner för alla åldrar. Här kan du åka pariserhjul och bergochdalbanor, spela i någon av de 6 spelhallarna, gå på en ölprovar-runda eller se en revy eller äta gott. Här finns väldigt många olika restauranger och caféer, över 50 stycken. Den populära attraktionen 5d-Cinema visar ett antal olika, ca tio minuter långa filmer varje dag. Det finns filmer som passar hela familjen.

Vissa dagar kan man få ta del av musikunderhållning eller teater. På Bakkens Hvile kan man få se en färggrann show med sjungande kvinnor. Nöjesparken har en egen app till mobiltelefoner som man kan ladda ner och ha stor nytta av när man går runt i parken.

Fakta

  • Säsongen på Bakken börjar i slutet av mars och parken har öppet fram augusti månad ut.

  • Bakken grundades 1583 och kan vara världens äldsta nöjespark.


Kopenhamn.com