Meny

Den Blå Planet


Den Blå Planet är ett stort akvarium på Amager i Köpenhamn, alldeles vid Öresund. Även om det grundades redan 1939 så har det bara funnits på nuvarande plats sedan 2013. Byggnaden har en uppseendeväckande arkitektur och inrymmer 20 000 olika fiskar och havsdjur.

den blå planet köpenhamn

Varje dag erbjuds ett stort antal aktiviteter för besökarna, allt från visningar och matningar till teaterföreställningar. Det finns akvarier där barnen kan röra vid krabbor och plattfiskar och man kan få reda på hur en bläckfisk ser ut inuti.

Akvariet har öppet alla dagar året.

Bland djuren finns bland annat söta och lekfulla havsuttrar, en åttaarmad bläckfisk från Japan och lunnefåglarsom kan både flyga och simma. I Grotten finns de djur som vi människor normalt inte kommer i kontakt med eftersom de lever i mörkt och grumligt vatten, bland annat elefantfisk och elektrisk ål. I Regnskoven finns stim med pirayor och här finns även anakondan, en av världens största ormar. Andra avdelningar är Korallrevet och Afrikas sjöar. I Oceanet simmar de stora hajarna, rockorna och muränorna och här igenom kan du gå i ett akrylrör omgivet av havsvattnet.

Från restaurangen på akvariet, Öst, får man en fantastisk utsikt över Öresund. Restaurangen serverar mestadels fisk men även en del annat och de har en bra barnmeny.


Kopenhamn.com