Meny

Köpenhamns Zoo


Köpenhamns Zoo, Zoologisk Have håller öppet året runt och är en av Europas äldsta zoologiska trädgårdar. Här kan du se djur från jordens alla världsdelar. Parken arbetar för bevarandet av hotade arter och bedriver forskning och miljöarbete.

köpenhamns zoo


Köpenhamns Zoo som grundades 1859 ligger centralt i staden och du tar dig snabbt hit med buss, tåg eller cykel. Parken besöks årligen av ungefär 1,2 miljoner personer. Här finns djur från alla världsdelar bland annat isbjörnar, noshörningar, giraffer och en tasmansk pungdjävul. Från det 50 meter höga Zootornet ser du hela vägen till Öresundsbron.

Djurparken är uppdelad i olika områden. I den häftiga avdelningen Arktiska Ringen kommer du nära dykande och simmande isbjörnar genom att du befinner dig i en akryltunnel i deras vatten. De vackra björnarna väger ett halvt ton och det är en speciell upplevelse att möta dem på nära håll, i bästa fall resulterar mötet i ett större engagemang för att bevara djurens naturliga miljö.

I den varma Regnskogshallen kan du uppleva miljön i en regnskog, här finns bland annat fåglar och grodor. I Fjärilshallen fladdrar mängder av vackra fjärilar omkring och här kan du även träffa på krokodiler. De minsta barnens favoritområde kanske blir Kaninlekplatsen där barnen kan leka nära de små söta kaninerna. Självklart finns här också en Barnzoo med getter, en Apvärld, ett Elefanthus och en savann.

Ta gärna med dig matsäck till parken, det finns flera picknickplatser runt om i trädgården. Föredrar du att köpa maten på plats så finns det två restauranger här, Konnilds som serverar vanlig krogmat som hamburgare och stekt rödspätta eller Provianten där du kan plocka ihop din egen personliga lunch från ett antal smårätter. Hos Provianten kan du även köpa med en picknick att äta ute i parken. Dessutom finns ett antal kiosker och snabbmatsställen i parken.

Köpenhamns zoo är miljöcertifierat och arbetar med forskning och miljöfrågor och för bevarandet av hotade djurarter.

Fakta

  • Parken grundades redan 1859 och har nu 1,2 miljoner besökare per år.

  • Köpenhamns zoo är den enda djurparken utanför Australien som visar upp tasmansk pungdjävul.


Kopenhamn.com